onsdag den 14. december 2016

Atomets opbygning

Oprindelig forestillede man sig, at atomet var en lille kugle, som ikke kunne deles i mindre dele. Et atom er grundlæggende en kerne af protoner og neutroner omgivet af elektroner. Du kan læse meget mere om atomets opbygning og andre af atomets. I det periodiske system ses kun grundstoffer.


Rundt om kernen kredser en sky af elektroner.

Alt til fysik-kemiundervisningen på ét sted. Faglige tekster, øvelser, eksperimenter, interaktive opgaver m. Men forståelsen af atomets struktur er intimt forbundet med den dramatiske. Hør om atomets forskellige bestanddele.


Kort introduktion til atommodellen. Learn with flashcards, games, and more — for free. Et atom består af en atomkerne som indeholder protoner og neutroner og elektroner i en sky udenom.

Atomer, Atomer og det periodiske system. Atomets kerne er opbygget af neutroner og protoner. Uden om denne kerne sidder elektronskaller og i disse sidder elektronerne. Skriv dit navnRequired to ingle line text. Markér dit fagholdRequired to ingle choice.


Hvilke elementarpartikler findes der. Komplicerede kernes opbygning. En lille instruktionsvideo om en mega spændende opgave. Store opdagelser: Niels Bohr og atomets struktur.


Bohrs model alment accepteret som den klart bedste teori for atomets opbygning. Løst og fast om kemi, biologi og biotek til brug i undervisning. Den nærmere udforskning af partiklers gennemtrængning af stof grundlagde et nyt syn på atomets opbygning.


Or to play for credit. This activity is tracked by HF Fjern Biologi. Protoner og neutroner findes i atomets kerne, og elektronerne bevæger sig.

Bohrs skalmodel af atomets opbygning viser, at elektronerne findes i skaller rundt. Elever danser atomets opbygning. Discover amazing stuff, collect the things you love, buy it all in one place. Elektronen findes i bestemte områder omkring atomets kerne.


Fysikrapport om atomet, med fokus på radioaktivitet. I modsætning til mange andre opgaver i folkeskolen fokuserer jeg ikke bare på radioaktivitet, men også p. I din gennemgang kan følgende stikord være en hjælp: Navngivning af kemiske forbindelser, metaller, ikke-metaller, atomets opbygning , hovedgrupper, .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg