fredag den 24. marts 2017

Hvor stort kan man bygge uten å søke

Det er flere ting du kan bygge på eiendommen din uten å søke kommunen først. Bruk kalkulatoren vår for å finne ut hvor stort du kan bygge. Sjekk om du kan bygge terrasse uten å søke - Direktoratet for.


Fra i dag kan du bygge garasje og bod uten å søke. Det er uvisst hvor mange som har ventet med å bygge for å slippe søknad , eller som . Det er mulig å oppføre boder og gjennomføre andre tiltak på egen eiendom uten å søke kommunen om tillatelse.

Det kan være vanskelig å ha fullstendig oversikt over hva som kan oppføres på egen eiendom etter plan- og bygningsloven, uten å måtte søke. Du kan bygge ganske mye på egen tomt uten å sende søknad til. Størrelse og høyde over bakken avgjør hvor stort papirarbeid du får. Se hva du kan bygge uten søknad her! Har eiendommen din stort nok areal til bygningen du ønsker å sette opp?


I reguleringsplanen eller på situasjonskart er det angitt hvor stor andel av tomten som kan bebygges. Selv om et tiltak kan være unntatt fra søknadsplikt, er det altså ikke fritt frem å bygge. SAK § 4-bestemmer blant annet at den som vil sette i .

Dette kan du sjekke på kommunens kartportal. Finn ut hvor mye og hvor stort du har lov til å bygge på tomten din. Det betyr at du kan begynne å bygge uten å gi kommunen beskjed på forhånd. Meldingskjemaet fylles ut og vedlegges et situasjonskart hvor tiltaket er.


Du kan sette opp tilbygg uten å søke kommunen, men det er begrensninger i. Da må du først finne ut hvor mye du har lov å bygge på tomten. Du må også finne ut hvor mye og hvor stort du har lov til å bygge på . Her er reglene som sier hva du kan bygge i egen hage uten å søke om lov: Maks. Skal du bygge garasje, bod eller andre småbygg på tomt eller i hage?


Denne informasjonen er tilpasset søknad om tiltak uten ansvarsrett, dvs. Dette har resultert i at det er flere ting du kan bygge uten å søke om tillatelse. Mange tiltak som ikke er søknadspliktig, kan bli berørt av kommunale. Du må svare på ulike spørsmål, som hvor langt det er til nabogrensa, om . Jeg planlegger å sette opp et anneks på tunet. Har forstått det slik at jeg kan bygge inntil 15muten å søke om dette (kun nabovarsel) Har også fått vite at . Sjekk her om du kan du bygge uten å søke - før du setter i gang.


Før du bygger må du finne ut hva, hvor og hvor mye du har lov til å bygge på eiendommen din.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg