mandag den 27. marts 2017

Skjoldlus

Grelle angreb kan give misvækst, og derfor bør du . Jeg fik et citrontræ sidste år, og i løbet af vinteren var bladene blevet belagt med et sort lag, som dog kan vaskes af. Ofte opdages skjoldlus dog først når der ses et glinsende ,klæbrig, substans på bladene (skjoldlusenes ekskrementer). Denne sukkerholdige substans er . Billederne viser, at det er skjoldlus , og antagelig magnolieskjoldlus, som har taget livet af jeres hortensiaer.


Den kan angriber mange forskellige planter.

De lever af plantesaft, og derved kan de dræbe planten. De kendes på skjoldet og den honningdug, de udskiller. Skjoldlus er beskyttet af et skjold. Lotte Bjarke viser her, hvordan du kan komme det til livs. Der findes mange forskellige arter af skjoldlus , men den mest almindeligt forekommende er Coccus hesperidum.


Se billeder og læs om skjodlusenes biologi. De er insekter med sugende munndeler og hører til i den store gruppen nebbmunner. Den bedste måde at komme dem til livs på er at skrubbe planterne med en stiv . Det er vigtigt at du bekæmper dem tidligt, hvis du vil minimere eller helt fjerne .

Jeg har nu to planter, hvor jeg har fundet skjoldlus. Det ville jo være en nem løsning. Er der nogen, der ve om man kan drukne dem? Coccoidea, gruppe af insekter af ordenen næbmunde (Hemiptera), beslægtede med bladlus og bladlopper.


Af udseende har de dog ingen lighed med bladlus, idet i . Det røde farvestof karmin stammer i dag fra skjoldlus. I fremtiden kommer det fra en gærstamme. Cochenillelusen er en skjoldlus , der primært lever på kaktusplanter i de subtropiske dele af Sydamerika og Mexico. Til gengæld er indendørsplanter generelt mere modtagelige over for visse skadedyr.


Og denne klematis er blevet invaderet af såkaldte skjoldlus. Mens vinplanten stadig står nøgen inde i drivhuset, er det nemt at gå den igennem for skjodlus, der sidder som små tørre brune blærer på stamme og grene. Ved at kigge på diverse skadedyrs-hjemmesider fandt jeg ud af, at dine lus må høre til de bløde skjoldlus (Coccidae).


Den eneste art fra denne familie, som jeg . Har nogen et godt råd til at slippe af med skjoldlus på abrikosgrenene? Og er der nogen der ved om det er myrerne i drivhuset, der får . En gammel tandbørste dyppet i en smule sprit er effektiv mod skjoldlus. Farvestoffet bruges i kosmetik, fødevarer og . De kan være svære at få øje på, .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg