tirsdag den 26. december 2017

Gass til fast stoff

De mest kjent fasene er gass , væske og faststoff , men det finnes også mange andre. Sublimasjon, overgang fra fast stoff til gass. En modell som tar hensyn til vekselvirkning mellom bestanddelene i gassen er Van.


Vann er væske i rom- temperatur, f. Alle stoffer er et fast stoff , en væske eller en gass.

Bevegelsen til partiklene er veldig viktig. Demonstrasjon av en varmluftsballong egner seg for å skape motivasjon og undring. I de første aktivitetene skal elevene dramatisere gass , væske og fast stoff. Avstanden mellom partiklene i en væske og i fast stoff er omtrent like stor.


Partiklene i en gass beveger seg i rette linjer med stor fart til de . De andre tre er fast stoff , væske og plasma. En gass øver også et trykk mot veggene til rommet den er i. En stor del av snøen blir borte ved .

Når et og samme stoff skifter mellom å være fast stoff , væske eller gass , skjer det en. De aller fleste atomer har en innebygget trang til å binde seg sammen. I en gass er både form og volum ubestemt. Noen stoffer kan både være et fast stoff , en væske eller en gass. VANN er et eksempel på dette.


Metallet jern kan også være slik. Hvis du varmer opp jern til. I motsetning til i et fast stoff kan de nå bevege seg ganske fritt omkring. En gass kan bli til plasma dersom elektroner klarer å løsrive seg fra atomene i gassen. Aktivitetene der elevene dramatiserer gass , væske og fast stoff , kan hjelpe dem til å forstå hva som skjer på et mikronivå med partiklene i et stoff i de ulike . Deposisjon er en prosess hvor et materiale går over fra gass til fast form uten å. Hva bruker vi partikkelmodellen til.


Stoffers byggesteiner og modeller. Når is varmes forsiktig opp, begynner den å smelte, og går over fra fast stoff til væske. Pål: Vi skjønner hvordan ting går fra fast stoff til væske og gass , men ikke fra gass til væske og til fast stoff.


Jan: I gass har bindingene blitt helt borte. For å bestemme om et stoff eller en stoffblanding er en gass , væske eller et fast stoff legges følgende til grunn:.

Fra fast stoff til væske så smelter det. Fra væske til gass så fordamper det. Fra gass til væske så kondenserer det. Reine stoff kan me finne so- fast stoff. Gass til væske = kondensere.


Fast stoff til væske = smelte. Men dersom vi øker varmen i jernet enda mer, kan det da blir til gass ? Carbon for eksempel går rett fra fast stoff til gass , såkalt sublimasjon. Du kjenner til hovedtrekkene i partikkelmodellen og kan forklare egenskapene til fast stoff , væske og gass utifra partikkelmodellen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg