onsdag den 20. december 2017

Radon farlig nivå

Ordet radon skaper sug i magen hos de fleste, og det med rett. Radon i inneluft gir over tid en økt risiko for lungekreft. Hvis radongass siver inn i bygninger kan konsentrasjonene øke til nivåer som . Flere mener nå at tallene er.


Når radon er til stede i luft, dannes . Hva er radon og radonmåling, hvordan måler du radonnivået og hvilke.

Det vil kunne medføre helsefarlige nivåer. Det kan gi forhøyede og farlige konsentrasjoner av radon i. Radon er en større årsak til lungekreft enn luftforurensing på. Lungecellene går til et ”høyt-beredskaps” nivå , der DNA og enzymer uttrykkes . Radon medvirker til at rundt 3nordmenn får lungekreft hvert år. De fleste av tilfellene skyldes en samlet effekt av røyking og radon.


Det brukes i dag flere typer variasjoner for å forhindre økt nivå av radon i norske. TVnyhetene – Én av ti har farlig radon.

I Norge er det mange bygninger som har høyt innhold av radon i inneluft. Radon er største årsak til lungekreft i verden - nest etter røyking, fastslår Verdens helseorganisasjon i en fersk erklæring. Farlig nivå av radon i bolig:.


Statens strålevern anbefaler alle å sjekke og måle radon i boligene sine. Unntaket er de som bor i høyere etasjer i blokkleiligheter. Finnes radon i drikkevannet mitt og er dette farlig ? Høye radonkonsentrasjoner forekommer i vann fra brønner som er boret i fjell. Helserisiko ved drikking av . Radon anslås å forårsake rundt 3dødsfall hvert år i Norge. Jan Ronald Eide ved Tønsberg Kommunale Eiendom.


Mange som ikke trodde en sigarett hver kveld var så farlig heller. Så lave nivåer som mulig – tiltak kan også være aktuelt under . I flere boligområder på Romerike er forekomsten av radongass så stor at beboere der har økt risiko for å få lungekreft. SPORER RADON : Harald Krogh fra Lommedalen synes det er bekymringsfullt at huset hans i Lommedalen er helsefarlig.


Radongass tar livet av anslagsvis 3nordmenn årlig. I tre barnehagebygg og åtte skolebygg var nivået av radongass over tillatt nivå. Slettaelva barnehage og Sandnessundet skole toppet .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg