fredag den 10. april 2015

Nitrat i grundvandet

Det er især nitrat og pesticider fra tidligere tiders brug af i dag forbudte stoffer,. Nitrat i grundvandet findes ofte i områder . Datagrundlaget er analyser af grundvandet. Kvælstof – eller nitrat – er et nødvendigt næringsstof for planterne,.


Alt sammen med det formål at følge udviklingen af nitrat i grundvandet.

Den glædelige nyhed er, at nitratindholdet til trods for at boringerne . Det er først og fremmest landbrugets brug af kvælstofgødning, som er . Hvor meget vil grundvandet blive forurenet med nitrat på grund af den ekstra gødning og gylle, som landbruget med landbrugspakken fik lov at . Høje koncentrationer i drikkevand er sundhedsskadelige for mennesker. Og nitrat i grundvandet kan indikere, at andre forurenende stoffer som f. Her ses boringer på landsplan, som er påvirket af nitrat. Ny viden om nitrat i drikkevandet og tarmkræft bør give anledning til overvejelser om grænseværdien.


Selv ved koncentrationer af nitrat i drikkevan som ligger langt under den.

Meget grundvand indeholder høje . Miljøstyrelsen starter projekt om nye vurderinger af nitrat i grundvandet. Der skal udvikles ny metode til vurdering af grundvandsforekomsters. I Danmark beskytter vi grundvandet i mod nitrat både af hensyn til vores sundhed og miljøet.


Vi ønsker, at drikkevandet skal være baseret på . Mængden af det potentielt sundhedsskadelige nitrat vil blive større i det iltede grundvand som følge af Landbrugspakken. Grænseværdien for nitrat i drikkevandet i Danmark er fastsat ud fra. Det er eksempelvis således, at nitrat kun er tilstede i iltet grundvand , . Der er stor forskel på, hvor hurtigt nitrat når frem til grundvandet.


Landmænd sprøjter kunstgødning på planterne nitrat opfattes som nærringstof. Husdyrgødning nedbrydes af bakterier i jorden tager længere . Læserbrev: EU har fejlagtigt fået den opfattelse, at det danske grundvand er smækfyldt med nitrat. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde . Unsubscribe from kemibasics? Grundvandet på Orø – en sårbar ressource.


Ved at vælge økologi er du med til at sikre rent grundvand i fremtiden. Derved bliver risikoen for nedsivning af nitrat til grundvandet mindre.

Forurening af grundvandet Den nitrat , der dannes, skyldes ikke kun naturlige processer, men også landbrugets tilførsel via kunst- og husdyrgødning. Hedeområde, som ikke er påvirket af ekstra nitrat. Den største risiko for at få forurenet grundvandet med nitrat findes i områder, hvor jorden er let og sandet. Miljøminister Ida Auken udvider de områder, hvor kommunerne skal tage særlige skridt for at beskytte grundvandet mod landbrugets forurening . Resultater fra seneste vandanalyse er vist. I de nitratfølsomme indvindingsområder skal udvaskningen af nitrat til grundvandet så vidt muligt begrænses.


I yderligere procent af de . Jordlagene kan rense det nedsivende vand for nitrat, idet jordlagene har en naturlig. Når dette sker, vil der efterhånden vil kunne optræde nitrat i grundvandet. DOKUMENTATION: Indholdet af nitrat i grundvandet falder. Det samme gør antallet af boringer med pesticid-rester, det skyldes dog, at mange .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg