tirsdag den 21. april 2015

Skadedyr på planter

Alt om planter , blomster, kjøkkenhage og utemøbler. Er du lei av skadedyr som ødelegger plantene i hagen din? Tenk deg derfor godt om innen du kun planter en plantetype. Det fins mange forskjellige insekter or sykdommer som kan gjøre skade på planter , og sikkert . Her finder du de mest almindelige skadedyr og plantesygdomme, som forekommer i.

Elmesyge er en dødelig svampesygdom på elm og beslægtede planter. Sneglene er viktige i nedbrytningsprosessen av plantemateriale i naturen. Noen ganske få arter kan opptre som skadedyr på planter i jord- og hagebruk.


Sprøytemidlene dreper ikke bare skadedyr , men også nyttedyr som. Hvis du planter urter, tagetes, ringblomst og hvitløk innimellom de . NW): I år har hageeiere fått et nytt våpen i kampen mot skadedyr. Listen over lus på planter og vekster er lang.

Vanlige skadedyr i hagen er bladlus, bladteger, kålsommerfugl, gulrotflue og. I de fleste norske hjem er det planter , men det mange ikke vet er at det kan være skadeinsekter som lever på disse. Skadedyr i hagen: Slik blir du kvitt dem.


Vi svarer på spørsmål om skadedyr på telefon og e-post og bestemmer innsendte. Avdelingen identifiserer ikke skadedyr på planter. Er du træt af skadedyr , der æder sig ind på planterne i din have? Så er her tips til, hvordan du kan løsne skadedyrenes tag på din planter.


NIBIO har den største samlede fagkompetansen innen insekter, midd. Samspill mellom planter skadedyr og deres naturlige . Vi har snakket om barn flere ganger i løpet av forholdet, men ingen av oss har . Trykt på kraftigt glansfuldt papir og lamineret. Israelske forskere har oppdaget at visse planter kan utføre en svindel som er så godt gjennomført at selv forskerne blir lurt.


Det beste er å forebygge, da kan mye av skadeomfanget reduseres. Når en vet at planter som regel fører med seg sopp og innsektsplager bør . Du kan relativt nemt bekæmpe skadedyr på planter i haven om sommeren, f.

I køkkenhaven kan du undgå at plante den samme afgrøde år i træk på det samme sted. Dette tiltrækker både skadedyr og plantesygdomme. PASS OPP FOR SKADEDYR : Et tilsynsprosjekt utført av Mattilsynet. En undersøkelse avdekket rundormer på en rekke importere planter.


Hvorfor er noen planter mer motstandsdyktige mot insektangrep enn. Bladlus lever af at suge saften ud af dine planter og samler sig ofte i små. De mest almindelige skadedyr i haven er bladlus, mider, biller, . Ny forskning viser, at noget af forskellen kan forklares ud fra . Lov om tiltak mot plantesjukdommar og skadedyr på planter (Plantesjukdomslova ).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg