torsdag den 28. juli 2016

Hvor mye strøm bruker en stekeovn

Dinside har tidligere beregnet hvor mye strøm de ulike apparatene i. Vanlige husholdningsapparater som kjøleskap, fryser og komfyr , spillkonsoller og mobiltelefoner, bruker ikke så mye strøm. Strømmen dreper, men det må spenning (elektrisk trykk) til får å trykke strøm. I skrivende stund koster strøm 4øre pr kwh.


Det er ikke alltid de tingene vi tror bruker mest strøm som faktisk gjør det.

Ja, det finnes nesten ikke grenser for hva som kan kjøpes. Hva mener du med ikke kommer til like godt rette? Hvor stor kapasitet på strøm må man ha til. Strømforbruk pr time: pc, router og trådløs. Tilkobling av komfyr i en nykjøpt leilighet.


Bruke stekeovn som varmekilde? For det første trekker en induksjonstopp mere strøm enn en konvensjonell platetopp.

Hmmm, ifølge de rådene her inne og folk sine tanker om hva som er . Tidsstyring: Hva skal du med grader i stuen når du er på jobb? Disse husholdningsapparatene bruker de fleste av oss. Som du ser fra tabellen i denne artikkelen, bruker kjøleskap rundt 160W. Dette er bare hva det koster å ha viften på.


Tenk på at fryseren bruker mindre strøm om den plasseres i et kjølig rom, . La oss si jeg skal koke noe i 20minutter på middels varme, hvor mye ville. Varmeovnen vil sannsynlig bruke en liten andel strøm på å varme . Noen som forresten aner hva kjøleskap bruker i watt når . Her ser du hva ulike gjenstander rundt i huset koster deg i året. Forbruket til et elektrisk apparat henger selvfølgelig sammen med hvor mye apparatet brukes i løpet av året. Det er skrevet mye om hvordan man kan spare strøm. Disse bruker fra et par watt til flere tusen og brukes i sterkt varierende antall timer i . De fleste velger hvite- og brunevarer etter andre kriterier enn strøm.


I oversikten under får du en illustrasjon av hva forbruket til noen hvite- og. Hvis du vet hva som påvirker strømforbruket ditt mest, blir det mye enklere å redusere strømregningen.

Vi får flere og flere produkter hjemme som trekker mye strøm. Vaskemaskin og oppvaskmaskin. A-merkede hvitevarer bruker mindre strøm enn tilsvarende produkter. Sammen med stekeovnen bruker vanlige komfyrer strøm for 6kroner i . Det er mest å spare på å velge hvitevarer i de aller høyeste energiklassene - for eksempel bruker.


Hvor mye kan du spare på å velge energivennlige hvitevarer? I tabellen nedenfor ser du hva en normal bolig bruker strømmen til. Da forutsetter vi at strøm brukes til oppvarming av huset. I Norge bruker vi mye strøm på romoppvarming og varmtvann.


Vi ser på de ulike apparatene i hjemmet ditt, og hvor mye de bidrar til . Dersom du vet hva som påvirker strømforbruket ditt mest, blir det også. Lurer du på hvor mye strøm de ulike dippeduttene og hvitevarene dine bruker ?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg