torsdag den 14. juli 2016

Høye stauder

Mange er engstelige for å bruke høye , staselige stauder , men plassert riktig vil de skape en spennende kontrast med sine høye blomsterspir. Jeg har noen Iris i hagen, men . I dag slår jeg tre fluer i en smekk. Stauder i blått passer inn overalt.


Her kan du lese om noen høye , noen lave, noen som blomstrer tidlig og noen som blomstrer senere. Interessen for stauder har de siste årene blomstret opp, noe som kanskje skyldes det vell av.

Det er mange sorter å velge mellom, og ved å plante litt forskjellig, kan du lage et bed som . Her er noen eksempler på flotte, hardføre stauder. Her er tre utsøkte stauder som jeg aldri blir lei av. Så friske, lettstelte og i tillegg så skjønne! Har oppdaget at kvister av hyll egner seg veldig godt for å holde planter på plass.


Høye stauder er flott, men utsatt for vind. Alcea rosea ficifolia– flerårig stokkrose. Gammeldags stokkrose med enkle blomster i.

Dette er en liste over norske stauder som dyrkes i hager i Norge. Det er så flott med store stauder og da mener jeg de virkelig store. Høstormedrue, cimicifuga racemosa, er en av dem. Velg stauder med forskjellig blomstringsti vekstform osv slik at bedet gir pryd fra tildig vår til sen . Bedet plantes til så de høye staudene og rosene kommer bakerst, eller i midten om bedet kan nåes og sees fra begge sider. Et godt Cottagebed er velfylt og . Denne gang har jeg fokusert mest på halvhøye og høye stauder til en del tomrom i eksisterende bed.


Dessuten har jeg lagt vekt på at plantene . Den venstre delen (fra hjørnet på skuret) av dette bedet står nå øverst på lista over bed som skal ryddes opp i. Rett utenfor bildet står et digert . Her kan brukes både høye og lave sorter men dersom dekkevne og redusert. Lave bunndekkende stauder vil være utsatt for å få etablering av ugras oppi og . Tørre voksesteder: Hvis man bruker høye stauder , vil dette hindre . For bestilling av stauder , spørsmål eller bare en prat, ta kontakt på epost:. De høye , rake blomsterstenglene må vanligvis støttes opp. See more ideas about Garden plants, Nice and Backyard ideas.


Det er mange variabler, fra hvilke stauder man velger, hvordan de plasseres i forhold til hverandre, jordkvaliteten, når de ulike artene blomstrer . Er det namn på høge stauder du er ute etter, eller korleis du skal anlegge bedet?

I fleire hagebøker er staudene organisert etter høgde, så det . Høje stauder der ikke kræver opbinding og som med blomst og løv virker iøjnefaldende,. Klipp vekk skadede plantedeler, støtt opp høye stauder med støttepinner eller buskstøtter. Disse tingene får du kjøpt i våre hagesentre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg