fredag den 15. juli 2016

Skyggetålende stauder

Skyggefullt og fuktig - typisk sted for brunsnegler, ugress og mose. Plant skyggetålende stauder i stedet! Blant de skyggetålende staudene finnes en del stauder og prydgras som også er vintergrønne.


Av erfaring viser det seg at disse vintergrønne staudene og . Der findes en række stauder , som både vil kunne etableres under de store træer, og hvis blomster også kan bruges til afskæring. Julistorkenebb (Geranium x magnificum).

Blåfiolette blomster som blomstrer i juni-juli. Jeg har nylig laget et bed mot en levegg. Er dette for lite sol til at jeg fritt kan velge staudesorter . Hva kan passe sammen med hostaer? Har du en have der ligger i skygge?


Her er planterne du skal dyrke og hvordan du passer dem. Som så mange andre stauder i min barndomshage så er dette en plante med lange tradisjoner i norske hager. Med rette for kommer den først . Storkonvall – herdig og skyggetålende humlefavoritt!

Noen som har gode forslag til lave (helst ikke over cm), blomstrende og skyggetålende stauder i H2? De skal stå i potte under et overbygget . Tips til hekk og inngangsparti. Høye skyggetålende stauder ? Der findes mange stauder i haven, der trives i skygge, men ikke alle har blomster.


Hvis du vil have blomster i skyggen, så på inspiration her. Indenfor stauder findes der et kæmpeudvalg af skønne planter, både tørketålende,. Solelskende stauder til solrige voksesteder, skyggetålende stauder til . Ovennevnte, skyggetålende planter går i grønt og hvitt, noe jeg synes . En lille grussti snor sig ud og ind mellem mispeltræer ( Mespilus gemanica) og bede med skyggetålende stauder.


God kontrast- og bunndekkeplante. Vælg planter, der trives med de vækstbetingelser, du har at byde på. This Pin was discovered by Jonas Steenstrup. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Sett sammen dine favorittfarger med stauder, kombiner stauder med ulike høyder og.


Hos Hageland finner du stauder for alle områder av hagen, om det er. Vi har fått en epost fra en av våre lesere i Trysil, som ønsker seg tips til hardføre stauder som hun kan plante i hagen sin. Fra Oldemors hage: Geranium macrorrhizum.

Skyggetålende og markdekkende storkenebb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg