fredag den 25. august 2017

Fusjon hydrogen

Hvis fusjon skal skje må temperaturen være veldig høy. Eksempelvis når to Hydrogen -1-kjerner fusjoneres, betyr det i praksis at to protoner . Solen består stort sett av atomer av grunnstoffene hydrogen og helium. Dersom man får til hydrogen - fusjon på en effektiv måte vil verden ha nok energi for all overskuelig fremtid. Man vil kunne bekjempe global oppvarming så mye .

Kan to karer på et lite kontor i Røyken sitte på løsningen på klimakrisen? Hovedtrekk i en fusjonsprosess. Deuterium- og tritiumkjerner støter mot hverandre og omdannes til α-partikler og nøytroner. Hvilken prosess ville gi størst energiutbytte fra bly: fisjon eller fusjon ? Hva er fusjon og hvordan oppstår grunnstoffene?


Fusjon betyr sammensmeltning. Prinsippet bak det hele er at lette stoffer av typen hydrogen smelter sammen og .

På dette tidspunkt var det dannet nesten bare hydrogen og helium. Kraftverket i sola og alle stjerner benytter seg av fusjon. Under ser du eit av dei mange fusjonstrinna i sola.


Disse absorberes av reaktoren og konverteres til varmeenergi. Under fusjon kollapser derimot atomer ( hydrogen ) under ekstrem varme og trykk, og forvandles til . Men det har vist seg svært mye vanskeligere å kontrollere kjernekraft i form av fusjon av hydrogen enn fisjon av uran. I staden for å studere fusjon og fisjon ved hjelp av den tradisjonelle kurva for. Så sola har da proton – proton – fusjon.


I proton – proton – kjeden vil først to protoner fusjonere til deuterium, som er en isotop av hydrogen. H(molekylært hydrogen ), CO (karbonmonoksid), HO (vann), NH( ammoniakk),. Deretter vil nøytroner fra fusjon gjøre at enda flere . Hydrogen har en høy gravimetrisk energi tetthets-brenselcelle kjøretøy på veien. Sola består stort sett av atomer av grunnstoffene hydrogen og helium. En slik måte å lage energi på kalles for fusjon etter et latinsk ord som betyr . Kald fusjon er fysikkens zombie.


Kjernekraft som nyttar fusjon skal ikkje kunne gå løpsk, slik som dagens.

Det er en lavenergi kjernereaksjon som oppnås ved at du har ultratett hydrogen og klarer å oppnå en fusjonsprosess som normalt krever . Sola bruker omkring millioner tonn hydrogen hvert sekund. Dette skal frigjøre en svær . Alltid bundet til andre stoffer: H. This video discusses why energy is released in fusion and fission. The video discusses the basics of fusion and.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg