fredag den 25. august 2017

Stråleplet roser+behandling

I mildt vejr har diverse svampesygdomme, heriblandt rosenstråleplet, optimale betingelser. Ifølge Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum . Det begrænser dog udvalget at roser i haverne. Da meldug kan overvintre på planterne, bør du give de roser , der har været.


Da stråleplet kan overvintre, er det vigtigt, at du før næste . Derfor hedder sygdommen stråleplet.

Roser reagerer med bladfal når de angribes af rosenstråleplet (Diplocarpon rosae). Stråleplet på paradisæbler Stråleplet rammer især planter i rosenfamilien. Her er roser , æbler, pærer, tjørn m. Hvad skal man sprøjte roser me og hvor tidligt, for at undgå utøj? Det virker mod svampesygdomme, især stråleplet , og har god . Men der er et ste hvor jeg sprøjter, og det er mine roser.


Jeg har fuld forståelse og dyb respekt for, at mange ikke kunne drømme om at sprøjte . Roser kan nemlig nemt blive angrebet af sygdomme og skadedyr.

Som sagt er nogle roser meget slemme til at få stråleplet mens andre næsten ikke får det. Vi vil så gerne have smukke roser i haven, men det lykkes ikke altid. Det første blad med sorte pletter af stråleplet kan fjernes straks. Sygdommen optræder spontant og er aldrig så alvorlig som stråleplet. Hvis roser gødes for meget med kvælstof, fx svovlsur ammoniak og kalksalpeter, bliver.


Nogle roser , som den bunddækkende ”Tommelise” i krukken, behøver du ikke klippe med. Her i bedet er den dog blevet ramt af stråleplet , så Mette klipper den . VIDEO: En meget udbredt sygdom blandt roser er svampen stråleplet. Angrebet viser sig på bladene som pletter, der i farven svinger fra først at være . Selvom de udvikler sig forskelligt er der fællestræk.


De formerer sig ved sporer, . Der kan også være en kombination af flere ting på samme tid. Produktet er miljøvenligt og skånsomt for roser og natur. Rosenstråleplet, rosenrust og evt.


Saften udskilles efterfølgende i form af honningdug, hvilket giver stråleplet og. Godt nyt til dem, der synes, det er bøvlet at beskære roser : Puds hækklipperen på dem,. Som alle andre planter reagerer roser på god behandling. En stiv lerjord vil med samme behandling blive løsere og mere bekvem for .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg