tirsdag den 23. december 2014

Hvor mye strøm bruker vaskemaskin

Hvor mye koster det å kjøre en klesvask på grader hver dag i et år? Da er det lett å tro at den også bruker mer strøm enn den faktisk gjør. Vil du spare strøm og redusere strømregninga di, er det bare én ting som nytter, nemlig å vite hva du bruker strøm på.


Dinside har tidligere beregnet hvor mye strøm de ulike apparatene i. Det er ikke alltid de tingene vi tror bruker mest strøm som faktisk gjør det. Ja, det finnes nesten ikke grenser for hva som kan kjøpes.

Hvor mye strøm bruker en oppvaskmaskin, en TV eller en tørketrommel? Hvor mange watt drar en vanlig vaskemaskin maksimalt i løpet av en vask? Det er vel i oppstarten vaskemaskinen drar mest strøm vel ? Disse husholdningsapparatene bruker de fleste av oss.


En moderne vaskemaskin bruker under kWh på grader med full maskin, men på grader vil den ligge på. Grovt regnet koster en vaskemaskin kr. Strømforbruk i leilighet, hvor mye er vanlig? Skyhøyt strømforbruk - Kan dette stemme?


Strømkostnad for vask og oppvaskmaskin?

Panelovner bruker adskillig mer strøm , men de gjør ikke så mye av seg. Det er lett å undervurdere hvor mye energi de bruker , sier Jan Bråten, . Hva kan du så gjøre for å spare strøm , natur - og litt penger? Maskinen bruker nesten like mye energi uavhengig av hvor full den er. For vet du hvor mye det koster å kjøre en klesvask på grader hver dag i ett år? Jeg tror folk tipper feil fordi vaskemaskinen er en ting man legger.


Tidsstyring: Hva skal du med grader i stuen når du er på jobb? Vaskemaskinen alene tar veldig mye strøm , det er mye å spare på nye, . Eksakt hva man sparer på å bytte til varmepumpe, henger sammen med. Det er for eksempel vaskemaskin , oppvaskmaskin, fryser, kjøleskap,.


Tørketrommelen bruker rundt tre ganger så mye strøm som en graders vask. I Norge bruker vi mye strøm til oppvarming, og temperaturen ute. Ifølge Enova bruker et nytt kjøleskap bare halvparten så mye strøm som et gammelt. Skal du likevel kjøpe nytt kjøleskap eller vaskemaskin , så se etter.


Dersom du vet hva som påvirker strømforbruket ditt mest, blir det også. Hva koster det å bruke vaskemaskinen , da? De fleste velger hvite- og brunevarer etter andre kriterier enn strøm - forbruk. I oversikten under får du en illustrasjon av hva forbruket til noen.


Som du ser bruker ikke apparatene så mye.

Hvis du vet hva som påvirker strømforbruket ditt mest, blir det mye enklere å redusere strømregningen. Vanlige husholdningsapparater bruker ikke så mye strøm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg