tirsdag den 30. december 2014

Tätskikt våtrum regler

GVKs branschregler för tätskikt i våtrum utgör grunden till problemfria och vattensäkra våtrum. Reglerna är det juridiska fundamentet som . Vad räknas som ett våtrum och. Tätskikt godkänns tillsammans med fästmassa, . Sedan i somras gäller nya regler för badrumsbygge.

Den juli förra året trädde Boverkets nya byggregler i kraft. På några viktiga punkter berör . De utformar detaljerade regler som deras behöriga företag ska följa. Det ska också finnas tätskikt som skyddar mot vattnet. Säkra Våtrum är GVKs Branschregler för tätskikt i våtrum och är utformade efter.


Ett tätskikt ska hindra fukt från att komma i kontakt med utrymmen som inte tål fukt som golv och väggar i badrum och andra våtrum. Idag sitter tätskiktet bakom . GVK fastställer regler för och utbildar i hur ett tätt våtrum ska utformas.

PERs regler gäller främst tätskikt för golv och väggar med ytskikt av keramiska plattor i. Byggkeramikrådets branschregler för våtrum (BBV) är ett frivilligt regelsystem. Måste man ha tätskikt i tvättstuga och gästtoalett? BBV uppfyller de tvingande regler som finns i Boverkets byggregler. Dessa regler är också något som försäkringsbolagen tar fasta på, utifall att en.


De produkter som finns i handeln för tätskikt , primer, fog etc kommer ofta i . Våtrum är på många sätt mer komplexa än andra rum och ställer högre krav. Var noga med att underlag och tätskikt monteras rätt för att undvika framtida . Arbete i våtrum styrs av regler och bestämmelser för att undvika framtida fuktskador. Det finns två olika branschorganisationer som ger ut branschregler för.


Så här får man inte göra, allt tätskikt ska upp i badrummet enligt . Du skall sedan se till att du följer branschens regler när du skapar ett tätskikt och vid rördragningar genom tätskiktet. Det är kritiskt att det utförs . Många vattenskador har sitt ursprung i dåligt utförda tätskikt i våtrummet. I dessa regler finns även samtliga GVK-auktoriserade företag listade . Utanför konstruktionsplywooden väljs skiva och tätskikt.


Allt som normalt förekommer i ett våtrum kan.

Våtrumsmatta: Regler för golv och vägg i badrum. Plastmatta används också idag som tätskikt under keramiska ytskikt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg