torsdag den 25. december 2014

Støpe støttemur

Jeg skal støpe en støttemur som forlengelse av grunnmuren (Leca) på huset. Muren skal følge retningen på grunnmuren i meter og så . Hvis du ønsker en mur i hagen din kan du velge mellom støp eller ferdige blokker. Skal du støpe selv må du snekre forskaling, kjøpe mange tunge sekker . Husk at mur og pussesand skal ha maks kornstørrelse på 3-mm.


Det er ingen heksekunst å støpe en trapp i hagen.

På kort tid kan du tørrstable en pen og praktisk støttemur i hagen. Denne kan kjøpes ferdig, men mange velger å støpe en såle selv. Denne artikkelen er skrevet for å øke bevisstheten på hvor viktig det er å gjøre et godt forarbeid når man skal igang med å bygge støttemur.


Pris for bygging av en støttemur avhenger av flere faktorer. Vi tar her for oss kostnadene som virker inn på prisen per meter når man skal sette opp en støttemur. Noe av det vanskeligste ved å anlegge en støttemur er å gi den en passe helning.


Helningen er viktig fordi den sammen med vekta av muren skal motstå trykket . FOTO: Minera DET HELLER: For at ikke myren skal rase sammen idét du snur ryggen til den, må du bygge den med 8-10 . Slik gjør du når du skal i gang med å sette opp mur.

ASAK Miljøstein viser deg hvordan du setter opp en støttemur. Mur av betong trenger alltid en støpt såle. Ved bygging av natursteinmur på telefarlig grunn bør du også støpe såle. Vi skal sette opp en støttemur i hagen, for å hindre utrasing i en skråning. Tips fra Steinspekteret: hvordan legge forskalingsblokk og støttemur.


Anleggsgartner Svein Dalen viser deg hvordan du lager en støttemur på en enkel måte. Langs terrassegulvet går det en buktende hvit mur. Denne ble faktisk satt opp for snart fire år siden, men fordi området ellers aldri ble ferdig så . Muren er stabil, men en kan med fordel sette astivere vertikalt ved hjørner og ender før utstøping.


Rådyrveien borettslag: Forskaling, armering og støping av plassbygde støttemurer og trapper. Vi hjelper deg med anbud på støttemur. Som Norges største garasjeleverandør ønsker vi å gjøre byggeprosessen enklest mulig.


Vi kan derfor ta ansvar for hele prosessen fra grunnarbeid og murarbeid . Hjem TIPS OG INSPIRASJON Mur , stein og heller Bygge støttemur. Alle skjøtejern fra såle og opp i blokk, samt jern i hjørnene (ved mur i vinkel) må bøyes til. Murblokkene forankres til sålen ved å støpe jern vertikalt ned i sålen.


For å demme opp for den løse massen . Hvis du velger en lav mur , trenger du verken betong eller armering.

Frittstående murer kan bygges med eller uten søyle, og Grenseløs kan også brukes som . Brukes til garasje, påbygg, fundament, støttemur og ringmur. Kan man sette opp mur uten å støpe ? Rådhus og Aaltvedt støttemur fra produsenten Aaltvedt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg