mandag den 15. december 2014

Kemiske forbindelser navne

Mange kemiske forbindelser har flere navne. De kan have et eller flere handelsnavne, fx saltsyre, men de har altid kun ét kemisk navn. Denne kategori indeholder følgende sider, af i alt 37.


Det er naturligvis vigtigt at kunne navnene på de vigtigste ioner og ionforbindelser. For at lette arbejdet med navne , er der lavet en række regler for . Den kemiske nomenklatur bygger på, at en række stoffer betragtes som stamforbindelser , og at andre stoffer tillægges navne , der er afledt af .

Det er således ikke kun brugerne, der finder på navne til stofferne, pillerne. Kort omtale af nomenklaturregler for nogle få organiske forbindelser Ved navngivning. De første grundstoffers symboler og navne.


Du skal være logget ind for at se denne . Atomer – Holismen – Tarot, chakra og de … Skalmodellen I mange år kendte man ikke årsagen til, at bestemte grundstoffer havde bestemte kemiske. Det er denne forening, som bestemmer, hvilke navne nye grundstoffer skal have. Jordart er en gammel betegnelse for kemiske forbindelser mellem metal og . Alkenerne er en serie kemiske forbindelser der er kendetegnet ved at indeholde en dobbeltbinding mellem to . Vigtige ioners navne kan findes i tabellerne bagest i bogen side 224.

Navngivning af organiske forbindelser (printervenlig pdf fil). Alken (C = C ) navne ender på en. GRUNDSTOFFER OG KEMISKE FORBINDELSER.


Systematiske latinske navne på dyr skrives med stort, fx Mammalia. I kemiske forbindelser optræder grundstofferne som i deres normale forCO(kuldioxid),. Det gælder dog ikke for alle kemiske forbindelser.


Husk at navne skal omdannes til dansk navne. Kemikere har vedtaget faste regler for, hvordan man skal navngive kemiske forbindelser. På den måde sikrer man, at kemikerne aldrig er i tvivl . Man har fra gammel tid valgt at give mineraler egne navne. De kunne ganske vist som kemiske forbindelser betegnes rent kemisk, sammensætningen. I to-leddede navne skrives begge led med stort bogstav, fx ”Aalborg Kommune”.


Grundstoffer, kemiske forbindelser m. Det er simple kemiske forbindelser som man kalder monomerer. Disse monomerer er plastens byggesten og har navne som ethylen, propylen og ethen. Organske og uorganiske kemiske forbindelser.


Kemiske stoffer er altså til stede i landbruget,. Find fem grundstoffer med geografiske (sted) navne og angiv deres atomnummer Z.

Alkaner - herunder deres navne. Navne på kemiske forbindelser. I flere lande bliver der tilsat fluorforbindelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg