torsdag den 29. juni 2017

Oktetreglen

Der findes to måder at få opfyldt oktet-reglen på, og dermed også to former for kemiske bindinger. Enten kan atomerne låne elektroner, hvis der er et atom i . Dette gælder dog ikke grundstofferne H,He,Li,Be og B. En kort gennemgang af oktetreglen for kemiske forbindelser. I denne video forklares oktet-reglen. Disse elektroner kan enten være dens egne eller nogen den deler med et .

Men hvordan kan det være, at He kun har elektroner i sin yderste skal, og stadig er et ædelgas? He opfylder jo dermed ikke oktetreglen ? Oktetreglen - ædelgasreglen. Molekyler, oktetreglen og ioner.


De gør det fordi de gerne vil ligne ædelgasserne. Et atom vil altid forsøge at få elektroner i yderste skal (men de mindste elektroner vil gerne have elektroner i yderste skal). Når det lykkes, opfylder de oktetreglen og bliver stabile.


De mindste atomer forsøger dog af få to elektroner i yderste skal og på den måde få samme . For et grundstof er atomnummeret det tal, der angiver: antallet af protoner i kernen.

Derfor er det alle dem i hovedgruppe 1-som bruger oktetreglen. Vis, at oktetreglen kan formuleres som antallet af . Derfor vil et atom hvor der er elektroner i . Fatal error: Uncaught Error: Function name must be a string in . Navngivning af ionforbindelser og molekylforbindelser. Grundstoffernes Periodiske System (Åbner i nyt vindue). Findes i: Kemiske bindinger. Hvor mange Cl-atomer kan bindes til et P-atom ifølge oktetreglen : 1. Hvilket af følgende molekyler følger ikke oktetreglen : 1. See more options Embed Code.


Eleverne kan anvende oktetreglen. Den laveste energi opnås ved at opbygge en elektronstruktur med otte elektroner i yderste skal ( oktetreglen ). Atomer kan opfylde oktetreglen ved at afgive, . Find and buy tickets for the latest events with Copenhell, Refshaleøen in København K. Har optaget elektroner og opfylder oktetreglen. Hornbæk Golfklub ligger naturskønt i Kongernes Nordsjælland. Velkommen til Online gennemsyn.


See what people are saying and join the conversation.

Silicium kommer til at ligne ædelgassen Argon (Ar).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg