torsdag den 21. april 2016

Dybbjergart

Magmatiske bjergarter dannes når smeltet stenmasse størkner. Magma i Jordens indre og lava på jordoverfladen afkøles og bliver til forskellige magmatiske . Eklogit: En dybbjergart med rød granat og grøn pyroxen, dannet under højt tryk. Fumarole: et udstrømningsted på jordoverfladen for varme gasser af vulkansk . Det kan ske nede i magmakammeret, og bjergarten kaldes da en dybbjergart.


Det kan også ske, hvor magmaet er trængt op i sprækker i en eksisterende klippe.

Bjergarter VULKANSKE BJERGARTER: Gabbro (Opkaldt efter den italienske by Gabbro): Sort, magmatisk dybbjergart , der har samme kemiske sammensætning. Plutonit ( dybbjergart ) Vulkansk. Lava (dagbjergart) Vulkansk. I Jordens indre findes der områder med en blanding af smeltet sten, gas og krystaller. Denne smeltede blanding kaldes for magma.


Bjergart dannet ved langsom afkøling i dybet, og som følge heraf relativt grovkornet , så de enkelte krystaller let kan ses . Ved inddelingen af bjergarter kan man benytte to metoder, som desværre ikke altid giver samme resultat. Den modale sammensætning - Her .

Dybgrave: Opstår, hvor en plade . En almindeligt forekommende dybbjergart er granit, som bl. Gabbro er en dybbjergart , der i sammensætning . Granit er meget grovkornet og har store mineralkorn. Basalt er også en magmatisk bjergart. DAGBJERGART DIATOMEJORD DIATOMESLAM DOBBELTSALT DOBBELTSPAT DYBBJERGART DYBHAVSSLAM FAKSEMARMOR FERROMANGAN . Gangbjergarterne kan opfattes som en . Den gren af geologien, der beskæftiger sig med bjergarter, kaldes for petrologi.


Den beskrivende del af bjergartslæren kaldes petrografi. MAGMATISKE BJERGARTER Hvad er magmatiske bjergarter? Ental ubestemt en dybbjergart. Flertal ubestemt dybbjergarter.


Søgning på “ dybbjergart ” i Den Danske Ordbog. Plagioklas er strøkorn, kalifeldspat i grundmassen. View relations or concept hierarchy.


Ifølge de europæiske standarder kan man godt . Dagbjergart: Vulkanen går i udbry. Dybbjergart : Magmaen sidder dybt nede i vulkanen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg