tirsdag den 19. april 2016

Hvirvelløse dyr i regnskoven

Hvirvelløse dyr har inter skelet, men nogle har et slags panser på ydersiden. Indianerne i regnskoven fanger gerne fugleedderkopper og spiser dem. Fugleedderkoppen lever i huler i jorden eller under væltede træstammer. Den kan fange små pattedyr og krybdyr som den lammer med sin gift.


Over halvdelen af verdens dyrearter lever i de tropiske skove. Det vil sige at omkring million forskellige dyr findes her.

Du skal være logget ind for at se denne side. Her på siden finder du utallige timers læsning om alverdens spændende dyr. Læs, bliv klog, og imponér dine venner! I Randers Regnskov kan du møde dødningehovedkakerlakkerne i Kraniegrotten i den.


Sværere er det at få øje på fascinationen af dette dyr. Denne gruppe indeholder med andre ord alle de . De nye arter tæller 2fisk, 2padder, krybdyr, fugle, pattedyr og tusindvis af hvirvelløse dyr som insekter og edderkopper. Om regnskovens udseende, udbredelse og levested for en dyreverden samt beskrivelse af en række udvalgte pattedyr, fugle, krybdyr, padder og hvirvelløse dyr.

Jordens regnskove forsvinder i stort omfang i lande, der typisk ligger lavt på den. Hvilke konventioner beskytter jordens dyr og planter? Som ungfisk , forbruger de hvirvelløse dyr lide krebsdyr. Der er ikke store rovdyr i regnskoven fordi Salomonøerne ligger så isoleret i havet at ingen store rovdyr har nået dem. Foto: Finn Danielsen Flagermus, der kun . I et skøn over hastigheden af uddøen af hvirvelløse dyr fra tropisk regnskov satte . Denne oversigt inkluderer ikke det enorme antal af nye insekter og andre hvirvelløse dyr.


Jo mere forskerne leder, jo flere nye arter finder de”, . De fleste af dyrene i regnskoven er hvirvelløse dyr. Det kan være insekter som sommerfugle, . Gorillaen har i årevis været på listen over truede dyr. To hvirvelløse dyr , heriblandt en åndende ferskvandssnegl, er flyttet til . Den tropiske regnskov , som udgør omtrent syv procent af jordens landareal,. I dusinvis familier af hvirvelløse dyr findes i regnskoven. Listen har ikke taget højde for insekter og andre hvirvelløse dyr , svampe,.


Biologerne bliver tilsyneladende ved med at opdage nye dyr. Man kan knap nok ryste et træ i regnskoven , uden at der dumper en hidtil uopdaget dyreart ned. Tredje gruppe fortæller om hvirvelløse dyr i regnskoven.

Efter fremlæggelsen arbejder eleverne med en tekst om regnskoven i Amazonas og skal derefter lave. Regnskove er træ- dækket , våde økosystemer findes i tropiske og.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg