tirsdag den 12. april 2016

Hvordan legge dråpeskifer

Slik legger du et skifertak. Det er lange tradisjoner for bruk av skifer på tak i Valdres. Vi skal se nærmere på hvordan det gjøres.


Tekking med skifer er en tidkrevende og tung jobb, derfor kan det være greit å bruke en fagmann om du skal legge hele taket fra grunnen av, . VIDEO: På dette taket vil fagmannen vise hvordan du legger et skifertak.

Skifer fås både i naturstein og i eternit, som vi benytter her. For at man skal kunne legge skifer i sand eller subus bør være minimum 5. Ellers er det opp til kunden hvordan han ønsker at det ferdige resultatet skal se ut. Systemblokk har vært stolt leverandør av skifer fra Oppdal siden tusenårsskifte. Hvordan tilpasse og legge skifer. Med rot i tradisjonelt håndverk, har vi tatt i bruk.


Når du skal legge et gulv i skifer skilles det i hovedsakelig mellom to forskjellige slag.

Bruddhellene varierer i utseende, form og størrelse. Bladet beskriver tekking av tak med skifer. På sperretak bør man legge sløyfene. Figur a, b og c viser hvordan de forskjellige stein-. Vi holder på å legge Alta takskifer på hagestuen i vår utstilling.


Taktekking med skifer kan man ikke improvisere! Noen velger å begynne midt på taket og legge ut mot sidene. Byggforsk har en rapport som tar for seg tekking med skifer. Man starter med å legge remser langs rennekanten. Takskifer er klippet med håndsaks eller med maskinsaks av forskjellige produsenter og målene på steinen . Er det noen som vet om bøker eller brosjyrer som tar for seg legging av skifer på tak.


Skal etter planen legge ca 2mi sommer, men er . Jeg planlegger å legge skifer i hagen og lurte på hvilken metode som er best. Har sjekket litt på nettet og snakket med en anleggsgartner uten . Vi har lappstein ( dråpeskifer ), firkant- og rektangulær takskifer. Vårt lager rullerer hele tiden,.

Dette løses enkelt ved å legge den steinen på solsiden neste gang. Vedlikehold: På samme måte som for takstein må sprukken skifer skiftes. Det betyr at det er kurant å legge , og det er rasjonelt i innkjøp fordi du ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg