tirsdag den 19. april 2016

Planter der tåler skygge

Så ta heller med deg de grønne plantene ut på balkongen . I år vil vi fokusere på stauder som tåler skyggefulle plasseringer ekstra godt. Hvordan skaber man en frodig have i de skyggefulde områder? Se her, hvor smuk skyggen er – med bl.


Planter , der kan tåle skygge.

Der er stadig rig mulighed for en frodig og farverig have, selvom haven overvejende er placeret i skyggen. Dette begrenser utvalget, men . Storkonvall – herdig og skyggetålende humlefavoritt! Mange hosta har fine blomster i lilla eller hvitt, men det er først og fremst for bladprakten vi planter dem. De fleste tåler dyp skygge , men noen . Noen planter blir aller vakrest i den mørke slagskyggen bak en nordvegg. Den største feilen er at folk setter planter som er skapt for sollys, i skyggen.


De tåler ikke frost, så enten må du ta de med inn om vinteren, eller plante nye neste sommer, sier Tommy Tønsberg.

For å skape en følelse av skog kan du plante trær og binde opp busker for å skape skygge. Bakken kan du dekke av hardføre, markdekkende . Se på lappen som følger med planten, der står det om planten vil ha sol eller skygge. Tusenfryd - En tøff og hardfør plante som også tåler kulde. Og vil du gerne have farverige blomster i altankasser og krukker?


Stauder er hagens magi - hver høst visner de ne men nede i jorden finnes liv, og når våren kommer gror de frem igjen. Hvis det er både tørt og skygge er det kanskje et annet sted du skal legge. Men noen planter har hun selv erfart tåler at hun er opptatt med . Her vil det være store forskjeller i . Steintrapp i hagen og planter som tåler skygge.


Slik så det altså ut i trappen og skråningen ved siden av etter vinteren. Her er det brukt Coleus, prydgress og Helichrysum i . Ny blogg for alle hageglade! Nytte, inspirasjon, trender og smarte tips. Alt om planter , blomster , kjøkkenhage og utemøbler.


Den er utrolig robust og tåler uttørking i uker og trives praktisk talt hvor. Pioner, dagliljer og Hosta er planter som bare skaper glede, og aldri .

Har du sol, halvskygge eller skygge i hagen? Hvis du vil hve blomster i skyggen, så se her, hvilke der egner sig. Der findes mange stauder i haven, der trives i skygge , men ikke alle har . Indendørs planter er blevet populære, fordi de trives bedst uden direkte sollys og. Vi har fundet seks indendørs planter der tåler skygge.


Sommerblomster er kraftigvoksende planter med en stor vekst på kort ti og krever derfor mye. Femtunge er herdig og tåler både skygge , regn og litt tørke. Har et par problem-bed hvor jeg trenger flere planter , helst . Draketre ( Dracaena) - Skygge , sol, tørke og ujevn vanning er ikke noe problem . Der vokser der planter alle vegne, og det er det princip, vi skal efterligne i. Der findes en håndfuld planter , som vil kunne trives i din lerede engjord i nogen skygge og samtidig kunne tåle at blive oversvømmet om vinteren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg