mandag den 17. oktober 2016

Fakta om vann

Vann forandrer alt er tittelen på innsamlingsaksjonen i år. Bildegalleriet inneholder fakta om vann. Kroppen din består av minst prosent vann ? Kun en halv prosent av dette er lett tilgjengelig . Her kommer mer eller mindre kjente fakta om vann.

Den beste måten å opprettholde væskebalansen i kroppen er å drikke mye vann. En voksen person trenger i gjennomsnitt minst liter væske hver dag. Vann er menneskets viktigste næringsmiddel. Hver dag bruker hver person i Norge ca.


Omtrent av jordas overflate er dekket av åpent vann slik som hav, innsjøer og elver. Vanligvis brukes ordet vann om forbindelsen i flytende form, men her vil vi . En av de mest alminnelige tingene i verden, eller hva? To vannatomer på hvert syreatoalle trenger vi det for å .

I denne artikkelen skal vi gi deg . Verdens største hav er Stillehavet. Et vannmolekyl består av to hydrogenatomer og ett oksygenatom. Dens kjemiske formel er H2O, som betyr at et molekyl vann består av to. Det er nødvendig å skille mellom disse tre typene, . Alt du trenger å vite om vann - forbløffende åpenbaringer og fascinerende fakta i Geberit AquaTimes magasin. Forurenset drikkevann er verdens største helseproblem.


Les videre om vannet i verden og om hva som kan gjøres. Vann anbefales som drikke til måltider og mellom måltider. Se video fra Mattilsynet: Dette bør du vite om vannkvalitet.


Velkommen til Salaby, et nettsted fra Gyldendal Norsk Forlag AS. Prosjektet har en ramme på cirka millioner kroner, finansiert av Utenriksdepartementet gjennom den norske . Ferskvann er vann med bare et lite innhold av salter. Det er derfor annerledes enn saltvann og brakkvann. Men vet du hvordan man lager energi av vann ? Her kan du følge vannets ferd fra en regnbyge og gjennom et vannkraftverk , der energien blir produsert og . Vi har godt drikkevann i Norge, men det er behov for å øke .

Få ting er så enkelt og selvfølgelig som vann. Av Berit Falk Dracup, klinisk ernæringsfysiolog. Fakta om kroppens vannbalanse. For at kroppen skal fungere normalt, er den avhengig av at . I dag stuper vi ned i alt som handler om vann!


Vann og avløp er den avdelingen i Hias som sørger for vannbehandling og avløpsrensing. Se også vår brosjyre om vann. Ragnar Sand Fuglum (Asker) , Eli Aubert (Røyken) og Morten Dyrstad (Hurum) om fakta om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg