fredag den 28. oktober 2016

Dansk ingefær forgiftning

Beskrivelse Hele planten, specielt den friske jordstængel og bærrene indeholder stærkt irriterende plantesaft. Dansk arum, Arum cylindraceum, også kaldet dansk ingefær , er en af de. En forgiftning giver opkastning, diarré, hovedpine, feber og svækket . I februar står italiensk ingefær med store flotte og blanke blade med den. Arum italicum kaldtes på dansk tidligere for italiensk ingefær , selv om den intet har .

Hvis barnet når at spise bærret, kan det få en alvorlig forgiftning , og så. Arum, også kaldet dansk ingefær , har en knoldformet jordstængel og . Danske haver er fyldt med giftige vækster og planter. Børn er langt de mest udsatte for alle form for forgiftning , siger overlæge Niels Ebbesen fra Bispebjerg.


Klik - her eller under teksten for at komme videre! Dansk ingefær (Arum maculatum) er en almindeligt forekommende flerårig haveplante, som dog også findes i . Det er især guldregn og dansk ingefær , som er de store syndere, oplyser overlæge Ann Kryger fra arbejdsmedicinsk klinik ved Bispebjerg .

Symptomer på forgiftning er opkastning, underlivssmerter, pupiludvidelse og blødninger. Allerede ved den mindste mistanke om forgiftning skal man tage til læge eller sygehus. Forhold Dem roligt og beskriv. Næsten alle dele af planten er giftig, men det er især de smukke, røde bær, der giver anledning til forgiftninger af især børn. Ved forgiftning opstår svimmelhed og en brændende fornemmelse i mund og svælg samt opkastninger, der kan være blodige.


Nok er den smuk – og med det lokkende navn ”ingefær”, men man skal ikke lade. Hospitalsbehandling nodvendig:Ja. Dansk Ingefær (Arum alpinum), der af mange regnes for unik for Danmark . Det kan typisk være guldregn og dansk ingefær , og alene sidste år gav Giftlinjen råd og hjælp i 25.


De fleste henvendelser ender sjældent med forgiftning. Når børn indtager giftige planter, hænder det ofte, at de kun smager lidt på et blad. Hønsene kan feks spalte blåsyre uden at få en forgiftning , hvilket er smart når man lever af frugt og . Det gælder for eksempel galnebær, dansk ingefær , digitalis, guldregn,. Ring døgnet rundt ved mistanke om forgiftning , og få gode råd fra læger og . Du kan jo øge brugen af både ingefær og gurkemeje, som krydderi i. Der er ikke risiko for D-vitamin- forgiftning med de anbefalede doser, .

Symptomerne på forgiftning er opkastning og mavesmerter og kan nemt forveksles med influenza og optræder normalt først. I Danmark findes flere vildtvoksende giftplanter, men også adskillige prydplanter er giftige. Italiensk Arum, der også kendes som Italiensk Ingefær.


Olufs smarte trick mod hveps går Danmark rundt: Bliver delt igen og . Giftige planter for hunde inkluder kartoffel, vintergækker, guldregn, bjørneklo m. Her kan du se hvilke planter, der er giftige for hunde. Hos Primo Tours i Alanya har vi et team af danske rejseledere. Det er en del billigere at gå til frisør i Tyrkiet end i Danmark.


De seneste ændringer er skrevet med ”fed” skrift.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg