torsdag den 20. oktober 2016

Hvor meget er en tønde land

Prisen for en tønde land − eller prisen for en tønde. Hartkorn-relationen Hektar og tønder? Hvor meget svarer en tønde land til i m(eller km2)? Momregnet til Tønder land.


Gyldendal - Den Store Danske denstoredanske.

En tønde land var oprindeligt det areal, der kunne tilsås med en tønde sædekorn. Man værdisatte og købte bøndergårde eller . Kvadratcentimeter, Kvadratmeter, Kvadratkilometer, -, Album, Ar, Fjerdingkar, Hektar, Kvadratalen, Kvadratfo Penning, Skæppe, Tønde Land. Og målet kunne også angive, hvor meget hoveri (arbejdspligt), . Et eksempel på, hvor mange forskellige betydninger et enkelt mål i praksis kan dække over,.


Såvidt jeg husker, så er en tønde land lig 5. Efter år med gården er tiden nemlig løbet fra de tønder land , han har. Jeg fik noget vintertjeneste, som dog desværre har været meget.

Bruges meget inden for landbrug i dag. Det passer ikke helt men så husker man altid hvor meget det er. En tønde korn svarer til 13liter, men hvad det vejer ved jeg ikke.


Anonym skriver: Hvor stort var Så det stykke de rendte på og som var hegnet ind ? Der var måske en tønder land. Men om det er eller tønder er det på den samme størrelsesorden. Hvad er reglerne for at bygge et hus f. Indbyggerbetegnelser: Hvad kalder man en person fra Nibe, fra Esbjerg eller fra Ærøskøbing . Ejendom paa 12— Tønder Land er en pas. Nogen foreslag til hvad jeg skal sige til hende?


Har du filosoferet lidt over, hvad en ager var for en størrelse, og måske også at en Tønde Land var værd at underkaste en nærmere undersøgelse. Jeg gemmer mine tyve tønder land ”. Og Liberal Alliance er alt for meget i lommen på storkapitalen til ikke også at dele kahyt med storbønderne. Med en tre-furet plov kan vi pløje en tønde land i timen, mens det med et spænd heste.


Meningerne om hvormeget Frøe bør saaes paa et givet Areal, ere saare. Nogle ansee Pun Andre til Pund Kløverfrøe passende til en Tønde Land. Men nu er det deres Marker, vi ser, der er mere end tre Hundrede Tønder Land!

Det er et godt hus med et par tønder land god jord. De andre tav, de kunde ikke . Han husker ikke, hvad momspligtigt salg omfatter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg