onsdag den 19. oktober 2016

Vägguttag utomhus höjd

Finns det regler för vilken höjd ett vägguttag utomhus på en fasad ska sitta? När det gäller frågan om montagehöjd av uttag så är detta inte . På vilken höjd skall man sätta eluttagen på fasaden utomhus. Uttagen är tänkta att användas till julbelysningar o dyl. Sen så var det höjder på uttag utomhus förut var det 1.

För att underlätta användningen av standarder för elinstallationer. I avsnittet för placering av strömställare och uttag har flera ändringar gjorts. Istället anger standarden att eluttag placeras på en lämplig höjd. Dra kabel och montera i valfri höjd.


Dock måste du ha jordfelsbrytare på uttag utomhus , har du inte det men det är jordat för övrigt kan man . Fråga: Ska vägguttag monteras på 2eller 3mm höjd ovan golv? Och var finns olika höjdmått för vägguttag och andra anslutningspunkter .

Om det finns eluttag på varje vägg i rummet slip-. Nexa Jordfelsbrytare, utomhus fÃr jordat uttag , IP4 vit. Produkten är avsedd för hushållsbruk och fungerar som ett vägguttag med inbyggd effektmätning.


Dimension (bredd X höjd X djup): 62X115Xmm. Kopplingsdosor för utanpåliggande montering. Hög kvalité bra med plats för inkoppling.


Godkända dosor som finns både för utomhusbruk och för diskreta . Har lådan ett låsbart lock får den fällas in i väggen på valfri höjd. Vägguttag utomhus är en ofta bortglömd detalj. Risken för elolyckor är större utomhus än inomhus 58. Större krav på uttag och sladdar.


Om elanslutningen sker utomhus , rekommenderas en jordfelsbrytare och om ett nytt uttag installeras utomhus (av en elektriker) är detta ett krav. Möjlighet finns att styra uttag och belysning var för sig. Mycket enkel installation tack vare separat stomme, få skruvar och gott om utrymme.


IPi kapslat utförande för montage utanpåliggande på vägg utomhus.

Montering utomhus skall föregås av jordfelsbrytare. Förpackningens dimensioner (djup, bred höjd ), 5. Dubbeldosan finns i två olika höjder , och 60mm. Räckvidd utomhus : upp till 300m. Handla VÄGGUTTAG 2-V JORDAT till återförsäljarpriser hos Storel - din elgrossist. Petskyddade vägguttag för utanpåliggande montage.


Ska jag sätta ett uttag utomhus så är det denna, och så är den snygg också. IPKapslad brytare trapp svart bakelit A, AX, AC 2V, IP44. Observera att denna typ av brytare . Idag behöver vi el till allt, t. Om vägguttaget monteras utomhus , eller om det är troligt att den används till att mata flyttbar.


Tycker du att starkström inte är så lämplig utomhus kan du gå in för en helt ofarlig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg