tirsdag den 18. oktober 2016

Stauder skygge

Her kan du finde inspiration, hvis du ønsker at sammensætte et bed med stauder til skygge. Få et overblik og køb online, nemt og bekvemt. Har du en have der ligger i skygge ? Her er planterne du skal dyrke og hvordan du passer dem.


Der findes en række stauder , som både vil kunne etableres under de store træer,. Eksempler på stauder , der kan tåle tørke og skygge og også formiddagssol.

Der findes mange stauder i haven, der trives i skygge , men ikke alle har blomster. Hvis du vil have blomster i skyggen, så på inspiration her. Her inddeles stauder i forhold til, om de kræver sol, halvskygge eller skygge.


Hvert år velger de norske staudeprodusentene ut en staude, eller et tema innen staudebruk, som er for lite kjent. Men vi skal også tænke på, at bedet kan bestå af høje stauder , så selvom jordstykket ligger i fuld sol, vil disse høje stauder kaste skygge i bedet . Stauder er hagens magi - hver . Der er mange forskellige slags skygge , lige fra den flimrende skygge under letløvede træer til den tunge slagskygge fra bygninger. Nemme bunddækkende stauder er planter, der har store blade, som. Dem til skygge og fugt stod sammen med dem til tørke og fuld sol .

Mit staudebed i primært blåt ligger ret skyggefyldt, men jeg prøver at få tilført lidt mere lys ved at stamme træer op og fjerne lidt buske. Beddet er ret tørt, da det . Køb stauder velegnet til surbund hos Jespers Planteskole! Vi har et varieret udvalg af fine stauder til dit surbundsbed.


Denne staudeart består af en bred vifte af planter både til sol og skygge med . Velg planter som trives i skygge og vann rikelig ved planting, vann deretter regelmessig. Planter du mange stauder får du et variert og pent bed i hagen. Skygge : I skyggepartier er det oftest stabil fuktighet i jordsmonnet men også tørre plantesteder i skygge finnes.


Med begrepet skygge tenkes at det er lite eller . Der er stauder til både skygge og sol, og står de det rette ste kan man glæde sig over blomster i alle fire årstider. Indenfor stauder findes der et kæmpeudvalg af skønne planter, både tørketålende, fugtelskende, krybende eller meterhøje, nogle er til sol og andre til skygge. Her er noen eksempler på flotte, hardføre stauder. Vårblomstrende og hardfør staude som trives like godt i sol som i skygge.


Mange stauder trives godt i både halvskygge og skygge. Det første du bør tenke på, er hvilken type skygge du har. Du kan læse om stauder til skygge , til krukke og til sol.


Vi kommer også ind på, hvordan du sår dine egne stauder fra frø, hvornår man gøder . Det er viktig at du finner stauder som passer til din hage, terrasse eller balkong i forhold til sol eller skygge , tørt eller fuktig, jordforhold og . Der kan ikke gronogetitørjor somliggeridyb skygge.

Her er tre utsøkte stauder som jeg aldri blir lei av. Så friske, lettstelte og i tillegg så skjønne! Storkonvall – herdig og skyggetålende humlefavoritt! Noen stauder trives best i skyggen.


Her får du tips til gode staudebed i skyggen, hvilke planter du kan velge og tips til beplantning i skygge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg